genotik, och kromosomuppbyggnad.







hej!



detta är ett argt inlägg...


Ärftlighet är ett mått på hur mycket en individs egenskaper beror enbart på de gener den fått från sina föräldrar. Ärftligheten kan uttryckas med en siffra mellan 0 och 1 (eller 0 och 100 %) där 1 betyder att en viss egenskap enbart beror på genotypen och inte alls på miljön. I praktiken är den högsta ärftlighet man funnit 0,97, som gäller för fingeravtryck hos enäggstvillingar. Kroppsmått har ofta en hög grad av ärftlighet, medan livslängd och antal avkomma har låg ärftlighet

Kromosomer
Vår kropp är uppbyggd av miljarder celler. Inuti varje cell finns en cellkärna och inne i den våra kromosomer. Kromosomerna går inte att urskilja när cellen befinner sig i vila, men när cellen delar sig drar varje kromosom ihop sig, vilket medför att vi kan studera dem i ett mikroskop. Normalt finner man 46 kromosomer i varje cell hos människan. Varje kromosom har en exakt kopia av sig och man delar därför in de 46 kromosomerna i 23 par. Den ena kromosomen i varje par har vi ärvt från vår mamma och den andra från pappa . De första 22 kromosomparen kallas autosomer och är precis lika hos män och kvinnor, medan det sista paret - könskromosomerna - skiljer sig åt mellan könen. Kvinnor har normalt två X-kromosomer, XX, medan män har en X och en Y kromosom, XY.
Kromosomerna består av deoxyribonukleinsyra DNA - den molekyl som bär våra anlag/gener. DNA tråden är mycket lång och mycket tunn, en enda cellkärna innehåller nästan 2 meter DNA. För att den skall få plats är den sinnrikt ihoppackad med hjälp av proteiner till en kromosom. Varje kromosom innehåller ett stort antal gener, från några hundra till flera tusen beroende på kromosomens storlek och man har uppskattat att en cell totalt innehåller  21.000 gener. Eftersom vi har två kromosomer i varje par så har vi också en dubbel uppsättning av alla gener, en som vi ärvt från mamma och en från pappa.

jag har bara ärvt ett utseende

Nyköping
100730 kl. 00.40 grips en 46-årig man, misstänkt för misshandel. Misshandeln har inträffat i en lägenhet och riktat sig mot hans fru, hans dotter samt en styvdotter. Mannen har misshandlat dem med knytnävsslag i ansiktena. Mannen var vid gripandet onykter och är därför ännu inte förhörd. Efter förhöret kommer åklagaren kontaktas för ett eventuellt anhållningsbeslut!

den natten ändrades rätt mycket, och nu har du kära mamma gjort ditt val och jag gör mitt.







nåväl, i dag är det nyår och jag är sjukt taggade för en meg bra kväll i goda vännerslag, dock vet i fan va man hamnar.. men öl och så där blir det ju,  och jag ska dansa min trött i mina fina skor och söta klänning



kommer bli finemang.. kanske skriver mer sen!


och sen vill jag skriva att jag saknar min kalsspuffe (åhs) men nästa torsdag ska vi väl hälla i oss öl...


tjing tjin era horor

Typ, zombie...




hujeda mig...

fy fan va trött jag är i dag elle, men min prins va helt övertygad om att han va tvungen att gå upp för annars skulle han missa bolibompa, så jag krängde på mig kläder vilket hör till ovanligheten (trosor och sockar är de och ett glas mjök och en stor kopp kaffe är det som brukar vara morgon rutinen fast om ca 2 timmar) hursom kläder på och utsnubblandes i köket för att göra kaffe och försöker smyger, för de de söver ju folk i halva lägenheten.. hahah.. nåväl nyvaken och förvirrd välling i kaffefiltret, och storförvirring phuu livet vart hårt, pelle skriker mamma ligger en mask på golvet och pekr på något i mörkret hmm ne pelle de e (O) tattueraren i en sovsäk hahah..

ja, jisses förövrigt kom de 4 förvirrade pojkar kl 01 ..

dagen kommer ägnas åt att visa vanliga svenska saker och sen tattuerings studio i min lägenhet hahah..


sjukt att  mina tankar är några mil här i från, TYP 26?
ne fy fan va obehagligt...






era kuksugande ulvar brinn i helvetet.. med all kärlek från mig..

och morgonens tänkande blir den dikt...




Han höll mig mot sitt bröst
och lärde mig en skön kunskap.
Ögonblickligen ropade jag ut allt
- inget höll jag kvar -
och lovade så att bli hans brud.

Jag gav honom min själ
och allt det jag ägde var hans.
Jag har ingen flock att vårda
ej heller något annat värv.
Det enda som styr mitt liv är kärleken.

Om du ej längre ser mig
vallande fåren runt bergen,
säg att jag är förlorad, säg att
när jag svävade in i kärleken tillät jag mig
att förloras och då
erövrades jag och blev fri.


Rasbiologi och nya skor.

Tack Till Fanny som har gjort min sida så fin.

Fysh.blogg.se










ja, tack! 

vilket som i dag, har jag grejat hemma, kom en snubbe och kolla på lägenheten.. sjukt..efter det gick jag och min (p) och träffa min prinsessa fika och åt lunch, sen lite shoping.. mjooo så söta underkläder man kan hitta.. haha..
jaja... sen gick jag hem och titta så klart posten, och ja mina skor hade kommit så jag satte pelle i pulkan och vandrade till fjärtberg.. öhh hjertberg och hämtde mitt älskade paket.. och handlade lite mat och så där.. gick hem slet upp paketet satte på mig mina skor och kände hur lycklig jag blev dom satt perfekt mitt 120 par gud fast ja, jag råkade klicka hem ett par till från rean phuuu.. ibland borde någon få slå mig!men målet är 150 innan sommaren fast de e ju svårt för dom måste ju ha de där extra.. mmm typ som från bordello m.m mjooo... och vill man ha finna skor får man slita för de.

jaja, vilket som så sitter jag och glor på tv och dricke kaffe pelle sover i min säng och lika bra är de. för i hans rum står de nu en stor såndär uppblåsbar säng till mina kära kamrater från tyskland som kommer för att fira nyår... tattuera och lite så där.. dock har ja inte säng plats så en får sova på golvet i en sovsäck hahha.. så är de.. hahah...  nja

ska nog man gör de till va de är..


nå väl, nu lite mer seriösa grejer, 

viste ni?

Redan 1909 hade Svenska sällskapet för rashygien bildats. I styrelsen satt Svante Arrhenius, ordförande blev Vilhelm Leche. Under 1920-talet blev den så kallade degenerationsfaran – den förmenta försämringen av folkmaterialet och "förgiftandet av samhällskroppen" – ett svenskt debattämne.Man oroade sig för att människor med "sämre" egenskaper fick fler barn än människor med "rätt" ekonomisk, social och kulturell bakgrund och att det svenska folket på sikt skulle få vad som ansågs vara sämre egenskaper.

Fredagen den 13 maj 1921 fattade riksdagen utan omröstning beslut att upprätta ett Statens institut för rasbiologi. Bakom riksdagsbeslutet fanns en motion, som hade framförts i riksdagens båda kammare den 13 januari 1920 och undertecknats av ledande politiker som högerns Arvid Lindman och socialdemokraten Hjalmar Branting. Upprättandet av det rasbiologiska institutet hade starkast möjliga politiska stöd.

Motionen skrevs av den socialdemokratiske riksdagsmannen Wilhelm Björck tillsammans med anatomiprofessorn i Uppsala Vilhelm Hultkrantz, Herman Lundborg (som senare skulle bli chef för institutet) samt dennes förtrogne Robert Larsson. Drivande namn i riksdagen var bland annat statistikern Nils Wohlin från Jordbrukarnas riksförbund samt socialdemokraterna Edvard Wavrinsky och Alfred Petrén.

Som första namn på motionerna stod Alfred Petrén och Wilhelm Björck. I Andra kammaren var motionen förutom av Björck underskriven av både socialdemokraten Hjalmar Branting och högerledaren Arvid Lindman samt framträdande liberaler som Jacob Pettersson, Raoul Hamilton och Knut Kjellberg. Alla politiska riktningar i riksdagen var alltså representerade bland motionärerna.Även ledande svenska akademiker utanför riksdagen engagerade sig i stödet för motionen. En av de mest framträdande var Herman Nilsson-Ehle, internationellt ryktbar som en framstående genetiker, specialiserad på förädling av sädesslag. Andra namn var Frithiof Lennmalm (nervsjukdomar, Karolinska Institutet), Torsten Thunberg (fysiologi, Lund), Carl Magnus Fürst (anatomi, Lund) samt docenterna Nils von Hofsten (zoologi/genetik, Uppsala) och Nils Heribert-Nilsson (botanik/genetik, Lund). Som bilaga till riksdagsmotionen fanns också ett protokoll där medicinska fakulteten vid Uppsala universitet prisade Lundborgs forskning. (fakta wp)


fundera på detta.


Hur som nu ska jag mer kaffe nu!  men skriver mer sen kanske..




BLOGG RAPE!!!

Yes
.Jag är inne och bloggrapear Tess lite (A)

Det är Jag som har gjord designen till hennes blogg och tog mig friheten att göra ett inlägg för att tala om d för er hihi. Hoppas hon inte blir arg ;)

Jag tänkte göra lite PR för mig själv haha
Så behöver du hjälp med designen så hittar ni mig antingen på min blogg: Fysh.blogg.se Eller så kan du skicka ett mejl till [email protected] 

Ha d bäst så länge och Tess, Jag hoppas du blir nöjd och hojta till om d är något du vill att jag ska ändra, lägga till, ta bort... 


Ps. Glöm inte att följa Tess och mig på bloglovin ;)
I know I do!!!

  
Bjuder på denna. För jag är så extemt sexig <3

Mvh Fanny !!!


Hej igen!

Nu kanske ni undrar, varför? en gång till?
va sysslar hon med?

jo, jag hade ju blogg.se först sen blev jag trött och ville göra en helt ny testade metrobloggen men ne, sorry de funkade inte hahaha.. så nu e jag här igen.

och nu med mitt nya jobb lovar jag bättre uppdateringar hahah.. och sen kommer den la vara som dom två andra, mitt liv, mina åsikter, mitt beroende till skor kläder och annat töntigt...


kan väl börja med att säga att jag klicka hem ett par nya skönheter i dag .. blir het varm innomborts dessa e speciella de blir mitt 120 par skor all kärlek till dom. hipp hipp hurra... blir nog dom jag ska ha på nyår.
va förövrrigt på rean i dag, och de va ren besvikelse hmm som vanligt hitta dock lite grejer till pelle och två tröjor typ vardags tröjor och nya doft ljus... har ingen lust att shopa kläder allt jag kan tänka på är den nya lägenheten 110 kvadratmeter öppen spis, balkong 2,60 till tak and im in love 5 rum och ett eget walkincloset på 12 kvm eget kontor, stor matsal angränsande till kök och stora rum, stora sovrum och 2 fina toaletter en med duch och en med badkar. men de som är bäst är walkincloset <3  4 stora gadrober och jag har hittat perfekta skohyllor åhhhh de kommer bli så skönt.. fast de bästa är ju och va jag tror kommer få er att börja skratta är ju att njaa hur ska jag säga de, ahh jag har ju ångest vill inte lämna detta huset, och ne de behöver jag inte för jag ska bara flytta en våning ner, hihihi...  som ni vet bor jag i en 3 familjsvilla med storträdgård mit i centrala lidköping huset e från börjarn på 1900 ca och jag älskar det.  jag behöver större yta nu och bor ju på en vindsvåning med snetak och stenmurar takbalkar och annat mys och de gör ont i hjärtat att behöva lämna detta men måste ha ett kontor och så där.. och ja min takvåning blir ledig 1 mars hihih... tror annons kommer komma ut men säg till  om ni är intresserade.


ne, nu ska jag snart lägga mig.


Tjing Tjing...






RSS 2.0